Stenløse Badminton Klub 1970

2017/2018 - Beretning fra udvalgene

HMU-beretning sæson 2017/2018

Så er vi igen ved at afslutte en vellykket badmintonsæson.

HMU har i øjeblikket 32 damer og 30 herrer + 6 passive spillere. Hertil kan vi tælle nogle motionister, vi kan trække på, når der er behov for det ved venskabskampe og ved ældretræf. Desværre kommer der hele tiden nogen spillere, der på en eller anden måde er skadet, Brækket håndled, dårlig knæ, ryg, skulder eller andet. Så vi er sjældent fuldtallige.

D. 10 august startede sæsonen med Spillermøde, hvor alt for den kommende sæson skulle på plads. Der deltog 51 spillere, og snakken gik lystigt tværs over bordet, til kaffen og en lille én til halsen.

Det er stadig Annie, der så flot laver spillerplaner og står for Venskabskampene. Hun er god til at få det til at gå op. Vi har nu 6 venskabsklubber, vi møder ude og hjemme. Desværre har vi kun vundet 3 kampe, men det er nu heller ikke resultatet, der tæller. Alene det vi kommer ud og rører os, og har det hyggeligt sammen er lige så vigtig. Vi spiller mod Herlev, Tåstrup, Lillerød, Frederikssund I og II og Holte. Mixholdet bliver altid aflyst, fordi Holte ikke kan stille hold. Men nu kan vi måske få et rent herrehold i Frederikssund også, så vi kan få luftet vores "mænner".

I vinterferien skulle vi have haft en firkantsturnering med damer, men Lillerød måtte trække sig, så vi var kun 3 klubber, men alligevel var vi over 40. En stor tak til Helge og Tage fordi de ville hjælpe os ved dommerbordet.

Anette står igen for gave/kaffekassen, der er blevet brugt flittigt i år. Hver gang der er sygdom, eller nogen bliver rund, halvrund, har guldbryllup eller andet, der skal fejres, tages der penge fra gavekassen til gave eller blomster til vedkommende.

Connie står for øl/vandkassen og for kagebagningen ved arrangementer.

Eva har stået for ældretræf i DGI Nordsjælland, hvoraf vi i denne sæson har haft 3. Hver gang er der over 200 deltagere fra Nordsjælland. Det største antal har været 253, så er det også for mange. Og HMU har hver gang kommet med 22-26 spillere, så vi er rigtig godt repræsenteret, og kommer også hjem med mange flasker. Vores spilletøj bliver også altid beundret, fordi vi har ens tøj på, modsat mange andre klubber. Så flot klaret. Vi spiller i Lynge, Slangerup og Helsinge, og næste sæson kommer Værløse også til.

D. 28 september var vi på "kulturtur" som vi er hvert år. Denne gang på Christiansborg og se Gobelinerne, De Kgl Repræsentationslokaler og Slotskirken. Og det var nogen fantastiske guider vi havde. Bagefter spiste vi frokost på Café Nytorv.

D. 7 december havde vi Julesløjfeturnering med 53 deltagere, hvoraf 48 spillede. Vi afsluttede dagen med den sædvanlige spisning, stegte sild og ribbenstege, samt kage til kaffen. Undervejs var der salg af 6 farve lodder, hvor alle kunne vinde fine præmier. Bl.a. havde Erlings kone igen lave nogen fine patchwork ting. En hyggelig dag, men vi var meget trætte bagefter.

D. 1 februar havde vi igen Spillermøde med valg til udvalget. Musse og Anette sagde igen ja til 2 år mere. Eva bliver valgt for 2 år på generalforsamlingen.
På mødet blev HMU's 45 års jubilæum d. 1. september 2019 taget op. Hvordan skal vi fejre det??? Vores sidste fælleskamp er Afslutningssløjfeturneringen d. 4. maj, hvor der plejer at komme rigtig mange ved fællesspisningen, og uddeling af Årets Herrespiller.

Husmorpokalen bliver først uddelt til damernes Afslutningsfrokost d. 15. maj. Her bliver også uddelt kampvaser og nåle mm.

Herrernes Afslutningsfrokost bliver holdt d. 8. maj, hvor de hygger sig med mad og sang og musik. Vi har nogen meget dygtige musikalske herrer, der kan spille på trompet, guitar, klarinet, og mundharmonika. Og nogen af dem spiller endda til vores ældretræf, så det er rigtig festligt.

Men sæsonen slutter ikke her, der er stadig frivilligt spil helt frem til d. 1. juli, så vi har nogen meget aktive HMU spillere.

Til slut vil jeg takke alle, Halpersonalet for deres hjælpsomhed, og vores spillere, der altid kommer og giver en hånd med , når vi har brug for det, især ved arrangementer. Også en stor tak til resten af udvalget, for det store arbejde de gør for at HMU kan køre.

Tal til alle i HMU for i år. Jeg håber i alle vil få en god sommer, og at vi ses igen til en ny sæson d. 1. august.

HMU / EVA

USU-beretning sæson 2017/2018

Der er kommet godt gang i ungdomsafdelingen - både med hjælp fra forældre og trænerer, og der kommer nye til løbende.

Vi har mange medlemmer ude til turneringer i alle årgange og rækker, og der er sjældent en weekend uden mindst én fra klubben er af sted. Flere af de unger er rykket op i rækkerne i løbet af året. Der var 8 hold tilmeldt holdturneringerne. Vores U13B hold vandt deres pulje, fik sølv i Sjællandsmesterskaberne, og skal spille om landsmesterskabet i hold.

Der er stor opbakning til vores 2 faste træningsweekender, hvor Andreas i den 2. weekend valgte at invitere seniorspillerne til at udfordre de unge et par timer. Det var en stor succes, som vil blive en del af weekenderne fremadrettet.

USU afholder turnering den sidste weekend i november, i den nye sæson for U15 og U13 ABC, og satser på en spændende weekend med masser af tilmeldte og spændende kampe.

Flere af vores medlemmer fungerer som hjælpetrænere, og har fået tilbud om at komme på kursus for hjælpetrænere, som senere hen kan udvides til trænerkursus.

Vi har ønske om, at udvide samarbejdet mellem ungdoms- og seniorafdelingen, og satser på et hold med fælles træning for de store unge og de unge seniorer i den nye sæson.

MSU-beretning sæson 2017/2018

Påsken står for døren og det er tid til at jeg skriver MSU's beretning for sæsonen.

I starten af sæsonen, lige først i maj var (4+4) Eliteholdet i Vejle for at spille landsmesterskaber. De var rigtig gode, de vandt guld. Alle SSU-erne var også i Vejle og det var et fantastisk heppekor.

Der var mange spillere der spillede helt hen til slutningen af juni måned, hvor der var sommerferie i hallen.

Det blev den koldeste, vådeste og mest blæsende sommer vi har haft længe.

Den nye sæson startede igen 1. August.

I september havde vi 8 spillere afsted på DGI træningslejr i Sakskøbing. Det er et godt arrangement, hvor man får lært en masse, men det er også et sted, hvor man får et godt socialt netværk til andre klubber. Der er tilmelding nu til næste sæson, men der er ikke mange pladser tilbage.

I år har vi haft 3 hold tilmeldt eksterne kampe. Vi har haft (4+4) elite, (2+4) elite samt vores nye hold (4+4) i serie 5. Det nye hold består af onsdagsspillerne, der spiller fra 19-20. Der er spillet mange gode og jævnbyrdige kampe. (4+4) elite forbliver i deres række, (2+4) elite rykker ned i mesterrækken, og serie 5 holdet forbliver der. Der har været reserver på alle holdene og tusind tak for hjælpen til jer alle.

Intern er næsten ved at være slut, vi har kun en runde tilbage. Vi slutter af som vi plejer med fælles spisning efter kampen. Husk at skrive jer på listen på MSU tavlen.

Alle holdene har kæmpet godt. Reserver har der været en del af, men tak til alle jer der træder til, når Otto ringer. Alle holdene ligger meget tæt inden afslutningen.

Husk at I skal tilmelde jer, på hjemmesiden eller afmelde sig hos Klaus til næste sæsons interne runde, inden 1. juni, så vi kan nå at lave hold inden sommerferien.

På onsdagstræningen fra kl. 19-20 er der 20 tilmeldte og på den sene træning er der 16 tilmeldte. Der kommer stadig nye til, der gerne vil spille.

Vi har afholdt fælles juleturnering den 21. december med 26 tilmeldte. Vi havde nisser på banen og papir og balloner på nettet. Lars havde lavet flæskesteg, med det hele samt ris a'la mande. Det var rigtig hyggeligt.

I januar havde vi 3 par med til landsdels mesterskaberne i Værløse. 1 herre double og 2 damedoubler. Anne og Birgit blev nummer 2 i deres række og de fik sølvmedaljer.

I februar måned havde vi Peter Gundtoft 2 onsdage, hvor han lærte os noget om hvordan man står på banen i både double og mix. Om hvor på banen det er godt at placerer bolden. Vi synes alle, det var rigtig god træning, og at det var en godt oplevelse.

Husk at tilmelde jer klubmesterskaber og Stenløse Open lørdag den 26. maj.

Jeg vil gerne takke MSU udvalget for deres gode indsats i løbet af året, uden jer bliver intern hver gang til noget, enten det er at I køber ind, laver kaffe, dækker bord, sidder ved dommerbord eller finder reservere.

Tak for en god sæson. Helene MSU

SSU-beretning sæson 2017/2018

Nu er sæsonen 17/18 ved at være slut, men hvilken sæson det har været. Vi har prøvet lidt af hvert, både godt og skidt.

Sidste sæson sluttede jo med, at 1. holdet rykkede ned fra Sjællandsserien til serie 1, men at 2. holdet til gengæld rykkede op, og derved også skulle spille serie 1 denne sæson. Samtidigt mistede vi et par spillere i sommerferien, men vi fik også et par stykker, så alt i alt gik vi til sæsonstart med oprejste pander og masser af gåpåmod.

Gennem hele året har vi oplevet utroligt mange skift. Et gennemgående tema har glædeligvis været en ret god spillertilgang. Især unge mennesker i deres første seniorår har sluttet sig til klubben, hvilket er en enormt glædelig udvikling. I løbet af året har der været rimelig stabile hold, men især de sidste kamprunder i sæsonen har været lidt forvirrende, da der har været en del skader, afbud m.m. men der er alligevel blevet kæmpet.
For 1. holdet har det været en udmærket sæson, hvor holdet endte i oprykningsspillet i serie 1, men desværre ikke rykker op.
2. holdet skulle jo også spille serie 1, hvilket har været en udfordring, og endte desværre i nedrykningspuljen. Der er dog blevet kæmpet med næb og kløer, og holdet ligger i den øverste del af puljen og håber pt. stadig på det bedste. Det vides ikke endnu, om holdet får lov at blive i serie 1 eller rykker ned til serie 2.
I år har vi været så heldige også at kunne stille med et fuldt 6+4 3. hold. De har spillet i serie 3, og har leveret en fremragende indsats. 3. holdet har vundet det meste, og sikret sig en klar oprykning til serie 2 - tillykke.

Turneringsmæssigt har der ikke været stor deltagelse i år, men lidt har der da - og der er det gået godt! Først og fremmest er der en lille håndfuld seniorspillere der har deltaget i klubbens egne interne turnering. Det har været både hyggeligt og festligt, og vi håber endnu flere seniorer vil bakke op om dette næste år. Send blot en mail til Helene, Anne-Mette eller Klaus, så er du med!
Uden for klubregi deltog to sammensatte hold i en nyopstartet holdturnering, hvor man selv sammensætter hold, efter bestemte kriterier, og så spiller kampe mod andre hold. Begge hold kæmpede bravt hele dagen, og da dagen var slut havde det ene hold formået at blive nr. 2 - sådan! Det betyder også, at vi kan deltage i LM for hold, som finder sted i Vejle den 5. + 6. maj, hvor vi stadig er ved at samle sammen til hold. Vi satser stærkt på at stille med 2 hold igen i år, denne gang i samme række, så holdene kan spille i samme hal og få så meget socialt ud ad turen som muligt.

Den næste turnering vi har gang i, er vores eget klubmesterskab. I år håber vi på at kunne lave inddeling i rækker, så alle får de bedst mulige kampe. Dette er dog primært baseret på, hvor stor tilmelding der er, så se endelig at få meldt til. Vores indledende kampe vil blive spillet på vores træningsaftener i uge 21, altså den 22. og 24. maj. Finalerne for både ungdoms- og seniorafdelingen vil blive spillet lørdag d. 26 maj, og vi håber på så stor opbakning på dagen som muligt - alle er velkomne!! Samme dag vil klubbens egen turnering SBK Open også blive afviklet, efter finalerne, hvor der vil blive spillet en herlig blanding af kampe på tværs af flere afdelinger. Det plejer at være rigtig rigtig hyggeligt og socialt sammentømrende, og med spisning og fest bagefter, så dette arrangement ser vi også meget frem til. I år er der også et ekstra tiltag med en konkurrence om at slå den hårdeste smash, så se endelig at få fundet en sponsor og deltag i festlighederne hele dagen. Tilmeldingen er åben.

Internt i seniorafdelingen har vi også et velfungerende festudvalg, som havde arrangeret et brav af en fest efter den sidste holdrunde. Der var god mad, selskabslege, musik, drikkevarer og hygge, og vi vil gerne sige tak for et dejligt arrangement!

Vi vil også gerne benytte muligheden for at sige tak til vores træner, Andreas, som lægger et kæmpe arbejde i både afdelingen og klubben, og vi ser frem til endnu en god sæson sammen, med mange gode kampe, arrangementer og engagement.

På udvalgets vegne

Julie/formand

  Stenløse Badminton Klub 1970 - c/o formand, Christian Wennergren Kruse - 3660 Stenløse - Tlf: 28707117 en løsning fra Klubmodul